''Nog steeds leer ik iedere dag nieuwe kansen en producten kennen. Ook niet zo gek met 43.000 artikelen in ons assortiment!''


Een kleine twee jaar geleden ben ik als category manager bij UniPharma gestart. Na 12 jaar sales en trade marketing in de levensmiddelenindustrie leek het me een mooi uitdaging om in een heel andere branche ook eens aan de kant van inkoop en category management te gaan werken. Ik verwachtte een functie met ruimte voor eigen initiatief, in een groeiend familiebedrijf en met een team van echt leuke collega's. Die verwachting bleek helemaal te kloppen.
 
Eén van mijn taken als category manager is om samen met leveranciers en zeker ook met ons category management team te kijken waar mogelijkheden zitten om assortimenten uit te breiden of nieuwe merken te introduceren. Zoekt de consument dit product? Is het onderscheidend? Past het bij UniPharma en de missie van 'gezonder ondernemen?  Vooraf maak je dan allerlei inschattingen en berekeningen, maar pas achteraf weet je of een nieuwe product of merk ook echt aanslaat. En wat is het een goed gevoel als dat dan ook gebeurd. Op die manier draag ik bij aan de groei van UniPharma en gezonder ondernemen. 
 
UniPharma biedt me allerlei kansen en ik ben blij dat ik bijna twee jaar geleden deze stap maakte. Nog steeds leer ik iedere dag nieuwe kansen en producten kennen. Ook niet zo gek met 43.000 artikelen in ons assortiment!

Martijn Havenaar

Category Manager