“Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang.”


Als jr. category manager ben ik verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van een aantal productcategorieën. Bij UniPharma hebben we ruim 43.000 producten in ons assortiment afkomstig van ongeveer 600 leveranciers. Het is een hele uitdaging om dit wekelijks goed te beheren.

Als jr. category manager kijk ik bij het onderhouden van een bestaande leverancier naar het assortiment, de omzet, volume en prijsontwikkeling. Alles moet op elkaar afgestemd worden en waar nodig is dien ik bij te sturen.

Naast het onderhouden van bestaande leveranciers met de bijbehorende producten krijg ik wekelijks nieuwe producten aangeboden. Het is aan mij de taak om te beoordelen of deze producten een toegevoegde waarde hebben voor ons assortiment en onze klanten.
Uiteraard ben ik ook altijd op zoek naar innovatieve producten om daarmee ons te onderscheiden van de concurrent.

Een bijbehorende taak naast mijn category management taken is dat ik ervoor zorg dat nieuwe en onderscheidende producten op de juiste manier vermarkt worden. 
Voor onze klanten bied ik een totaal pakket aan. We bieden onze klanten beleving op de werkvloer aan. Dit doe ik door middel van het beschikbaar stellen van proeverijen en demonstraties in combinatie met social media budget.

Marloes Koenen

Jr. Category Manager